Българката има проблеми при забременяване над 30-35 години. Това каза в предаването

...
Българката има проблеми при забременяване над 30-35 години. Това каза в предаването
Коментари Харесай

Доктор Владимиров: Българката има проблеми при забременяване над 30-35 г.

Българката има проблеми при забременяване над 30-35 години. Това сподели в предаването „ Тази заран “ доктор Явор Владимиров, който е експерт по репродуктивна медицина.

„ Антимюлеровият хормон се създава единствено в яйчника и в хода на годините той понижава. Произвежда се от дребните фоликули, които в следствие могат да произведат огромния фоликул – яйцеклетката. Всъщност този хормон има значение за яйчниковия запас и е един от главните маркери за неговото привършване “, разясни той.

Д-р Явор Владимиров разясни, че 15-20% от дамите у нас са с по-голяма яйчникова възраст, спрямо действителните им години. Според него това не е някакъв феномен, тъй като състояние в света е същото.

„ Изследването, което организирахме, имаше няколко цели. Едната беше да се съберат референтни стойности за българската популация. Другата – да се сравнят българските данните за равнищата на антимюлеровия хормон със международните, т.е. при други етноси. И не на последно място – да създадем така наречен прогностичен модел, посредством който да установим скоростта на понижаване на този антимюлеров хормон при всяка жена “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР